Buzzards Bay
       
     
SMALL Vanderwarker  PDV_4936.jpg
       
     
SMALL Vanderwarker  PDV_4968.jpg
       
     
DSC_6424.jpg
       
     
SMALL Vanderwarker  PDV_4603.jpg
       
     
SMALL Vanderwarker  PDV_4763.jpg
       
     
SMALL Vanderwarker _0026.jpg
       
     
DSC_6444.jpg
       
     
SMALL Vanderwarker  PDV_4648.jpg
       
     
Buzzards Bay
       
     
Buzzards Bay

Located along the banks of a salt pond, this residence has a tree-house-like responsiveness to the abutting native oak woodland. Working with the drama of the tree trunks backlit by the sparkle of Buzzards Bay, the building sits on trunk-like columns with decks extending into the surrounding landscape. Extensive environmental permitting was required to achieve this intimate relationship to the protected coastal bank. The project includes ongoing invasive species management and restoration of the native understory canopy within the landscape adjacent to the salt pond. The site plan builds off of the bold architecture with stone walls reinforcing the distinct building forms.

SMALL Vanderwarker  PDV_4936.jpg
       
     
SMALL Vanderwarker  PDV_4968.jpg
       
     
DSC_6424.jpg
       
     
SMALL Vanderwarker  PDV_4603.jpg
       
     
SMALL Vanderwarker  PDV_4763.jpg
       
     
SMALL Vanderwarker _0026.jpg
       
     
DSC_6444.jpg
       
     
SMALL Vanderwarker  PDV_4648.jpg